Maldivene

Det Indiske Hav

Private Island Resorts Barfot luksus, spa og personlig service Unik snorkling og dykking Beach Bungalows og spektakulære Water Villas

SJØFLY OVER DET GLITRENDE ASURBLÅ HAV,
DEN KRITTHVITE SANDEN, DE ELEGANTE VILLAENE OG KORALLREVENE.
MALDIVENE ER ET REISEMÅL SOM IKKE KAN SAMMENLIGNES

 

Hvis du ønsker om besøke et sted som er vakrere i virkeligheten enn på bilder, hvor du med garanti må klype deg i armen for å være sikker på at du ikke drømmer og hvor du får opplevelser med hjem i kufferten som du aldri kommer til å glemme.. Da er Maldivene noe for deg.

Når du nærmer deg Malé og du begynner å kunne øyne de palmekledde øyene, vil wow-følelsen allerede komme snikende. Dere vil med en gang bli tatt varmt i mot av en representant fra hotellet i lufthavnnen, og herfra trenger dere ikke gjøre annet enn å begynne å nyte ferien. Før dere vet ordet av det så har representanter fra hotellet sjekket dere inn på transporten videre ut til deres endelige øy-paradis.

Her venter et servicenivå dere sjeldent har set maken til og et personale som genuint ønsker å gjøre deres ferie i Maldivene til den beste noen gang. Alltid med et smil på leppene og hjelpsom tilstedeværelse.
Gled dere til et opphold i sjarmerende bungalower, ekstravagante villaer med private basseng eller til og med en familievilla med egen sklie rett ut i Det Indiske Hav. Hvordan vil du helst bo?

Dagene flyr av gårde under solens varme og dasen i det asurblå hav, eller ved å nyte ferien med et mangfold av aktiviteter på land eller i vann. Spill tennis, fotball eller volleyball mot de ansatte eller slipp deg løs med uendelig vannsport som SUP, vannski, snorkeling, surfing, seiling.. Kun fantasien setter grenser!

Er du spesielt glad i aktiviteter på og under havets overflate, så finner du ikke et mer perfekt reisemål enn Maldivene. Flere resorts har et eget husrev (koralrev), hvor du kan gå rett ut fra stranden og betrakte en eventyrlig verden med alt fra nysgjerrige havskilpadder til lekne delfiner, fantastiske rokker, fisk i alle regnsbuens farger og alverdens rare skapninger du aldri trodde fantes. Til og med hvalhaier er heller ikke et uvanlig syn i enkelte atoller.

I Maldivene kan du være så aktiv du bare vil eller ta livet helt med ro. Start morgenen med en forførende soloppgang og yoga til lyden av det gnitrende hav som skyller inn på stranden. Nyt en spabehandling i eksotiske omgivelser og kjenn på den luksuriøse Robinson Crusoe fornemmelse av å være langt langt vekk fra all hverdagens mas og ansvar.

Maldivene er så mye. Det er ekstravagant, avslappende, rustikt, sjarmerende, vennlig, genuint og spennende, og så er det innovativt. Fasiliteter, villaer og opplevelser som du kun trodde fantes i fantasien – finnes nettopp her. Hos Maldivia setter vi spesielt stor pris på de mange innovative bærekraftige løsninger som inkluderer alt fra egen produksjon av råvarer og drikkevann på øyene til smarte løsninger innen gjenbruk og ressursforvaltning og unike sosiale tiltak. Ferie med god samvittighet!

Detaljer

Beste reiseperiode Hele året (høysesong mellom januar - april)

Sommer (mar-aug) 31°

Vinter (sep-feb) 29°

Reisetid 12-17 timer med én mellomlanding

Tidsforskjell +3 timer (sommer) | +4 timer (vinter)

Hoteller

Full star

5.5

Maldivene, Det Indiske Hav

COMO Cocoa Island

COMO Cocoa Island er et lite, romantisk resort med Water Villaer og bl.a. kjent for deres prisvinnende Shambhala Spa og fokus på harmoni i kropp, hjerte og sinn. Maldivenes kanskje beste husrev og vakreste lagune.

Priseksempel

SPEKTAKULÆR TURKIS LAGUNE / HIMMELSK HUSREV / SUBLIMT SPA OG KUN VANNVILLAER

Prisklasse informasjon

Vi tar forbehold for variende priser i forhold til lav/høysesong.
Prisklasser er kun en indikasjon opphold v/ 2 personer i samme villa.

Les mer om hotellet
Full star

6

Maldivene, Det Indiske Hav

Soneva Fushi

Velkommen til det perfekte Robinson Crusoe eventyr. Et øyparadis der autentisk natur møter sofistikerte og luksuriøse omgivelser og ekstraordinære opplevelser.

Priseksempel

IKONISK BARFOTLUKSUS / BÆREKRAFTIGE POOLVILLAER / FANTASTISK GASTRONOMI

Prisklasse informasjon

Vi tar forbehold for variende priser i forhold til lav/høysesong.
Prisklasser er kun en indikasjon opphold v/ 2 personer i samme villa.

Les mer om hotellet
Full star

4

Maldivene, Det Indiske Hav

Kuramathi Maldives

Kuramathi ligger idyllisk til i Rasdhoo Atoll og er kjent for sitt livlige husrev, frodige vegetasjon og fantastiske à la carte-restauranter.

Priseksempel

FANTASTISK HUSREV / 8 À LA CARTE-RESTAURANTER / HIMMELSK JUNGELVEGETASJON

Prisklasse informasjon

Vi tar forbehold for variende priser i forhold til lav/høysesong.
Prisklasser er kun en indikasjon opphold v/ 2 personer i samme villa.

Les mer om hotellet
Full star

6

Maldivene, Det Indiske Hav

Soneva Jani

Soneva er definisjonen på barfotsluksus, og Soneva Jani er kjedens mest banebrytende resort, der villaer som overgår fantasien, gourmet måltider, Wow-opplevelser og ekstraordinær service er en selvfølge.

Priseksempel

ET AV VERDENS BESTE RESORTS / VILLAER MED BASSENG OG RUTSJEBANE / FORTRYLLENDE FASILITETER

Prisklasse informasjon

Vi tar forbehold for variende priser i forhold til lav/høysesong.
Prisklasser er kun en indikasjon opphold v/ 2 personer i samme villa.

Les mer om hotellet
Full star

5

Maldivene, Det Indiske Hav

Niyama Private Islands

Niyama Private Islands er et prisvinnende resort som består av hele to øyer, CHILL og PLAY. Her kan du se frem til en aktivitetsrik ferie, surfe vibes, undervannsrestaurant og en av de mest fortryllende laguner i Maldivene.

Priseksempel

TOPP 5-LAGUNE I MALDIVENE / LUKSURIØST RESORT FORDELT PÅ TO ØYER / FLOTTE SURFEMULIGHETER

Prisklasse informasjon

Vi tar forbehold for variende priser i forhold til lav/høysesong.
Prisklasser er kun en indikasjon opphold v/ 2 personer i samme villa.

Les mer om hotellet

De mest luksuriøse feriestedene på private øyer.
Fantastisk, personlig service med fokus på deg.
Barfotparadis med kritthvit sand, utallige nyanser
av turkis hav og endeløse WOW-opplevelser.
Maldivene er himmelsk for både par og familier.
En juvel i hjertet av Det Indiske Hav.

 

De UNIKKE ATOLLEne I maldivenE

 

Maldivene er et helt unikt reisemål blant annet på grunn av den geografiske utforming. Landet er et øyrike bestående av ca. 1200 øyer som er rammet inn i en dobbeltkjede av totalt 26 atoller.
Fra hovedstaden Malé finner du, både nord og sør, de vakreste atollene i mange størrelser, der hver av de byr på unike opplevelser.

Fra hvalhaiene som migrerer til South-Ari atollen til manta rokkene som fyller opp Hanifaru-bukten i Baa-atollen, et UNESCO-biosfærereservat. Fra de store lagunene i South Malé atollen til idylliske Thaa Atoll som består av bare ett luksuriøst feriested. Uansett hvor i Maldivene du reiser til venter det et uforglemmelig eventyr.

PRIVATE øyresort I SÆRKLASSE

 

Det kan være en utfordring å velge akkurat det resort i Maldivene som passer til den ferien dere ønsker.
Felles for alle er at det kun ligger ett hotell på hver øy. Alle resortsene vi fører i vår portefølje byr på god kvalitet og høy standard, men skiller seg ut på veldig spesifikke kriterier. Hvis det er viktig for deg å kunne snorkle direkte fra stranden, finner vi et resort med et vakkert husrev.

Hvis du vil hoppe direkte i det Indiske Hav fra terrassen, bør du bo i en Water Villa. Noen resorts henvender seg til de som bare ønsker å slappe helt av og andre er for gjester som ønsker en innholdsrikferie med mange spennende aktiviteter. Uansett hva du drømmer om så finnes det perfekt resort for deg også.

Fra det originale Barefoot Paradise, Soneva Fushi, og søsterferiestedet Soneva Jani med enorme private bassenger og egne vannsklier, til de vakreste lagunene på Como Cocoa Island og Niyama private island, så finnes det er et resort for enhver smak.

UENDELIGE MULIGHETER

 

Maldivene er så mye mer enn bare fortryllende turkisblå hav og den kritthvite strender. Dersom du vil mer enn bare nyte solens varme stråler og bli skjemt bort av det alltid servicemindet og glade resort staff, så er det rikelig med muligheter.

Fra snorkling med havskilpadder, rokker og ufarlige haier ved av en av de mange fargerike husrev, til dykking med manta rays og hvalhaier. Fra fotballkamper med og mot personalet, til tennis, strandvolleyball og kule barneklubber til de små. Piknik på øde sandbanker, utflukter med jetski, planting av koralrev, surfing og all verdens annen vannsport. Er du en foodie kan du se frem til å sitte med føttene i sanden på rustikke strandbarer og restauranter til gourmet opplevelser med noen av verdens mest etterspurte kokker.

Og så er det neste store spørsmål hvilken villa du bør velge. Vil du bo på påler over vannet i en av de spektakulære vannvillaene (en signatur opplevelse i Maldivene), der du kan hoppe rett ned i vannet fra terrassen og nyte solnedgangen, eller vil du helst kunne gå ned i den varme sanden fra strandbungalowen din? Og hva med en villa der du har ditt eget private basseng?

Mulighetene er mange, valget er ditt.

Finolhu Baa Atoll - Kanusan

Ytterligere info

GENERELL FAKTA

Areal

Maldivene er en øystat bestående av 1192 koralløyer, hvorav ca. 200 er bebodd.

Hele området er spredt over 90 000 m2, der bare 298 km2 er tørt land.
Øyene er fordelt i en dobbeltkjede av totalt 26 atoller som strekker seg 871 km fra nord til sør og 130 km fra vest til øst.

Landet ligger i gjennomsnitt kun 1,5 meter over havet og er derfor verdens laveste landskap. Det høyeste punktet måler 5.1m.

Male er hovedstaden, også kjent som The Kings Island.

Innbyggere

Ca. 560.000 innbyggere

Sprog

Engelsk og Dhivehi.

Tidszone (ift. norsk tid)

Vintertid (+4 timer)

Sommertid (+3 timer)

Enkelte øyer bruker også deres egen lokale «island time» hvor de setter klokken en time ekstra tilbake – for at få mest mulig ut av dagslyset.

PASs & VISUM

Generelle regler og anbefalinger

Visum til Maldivene er ikke nødvendig (visum utstedes ved ankomst) for norske statsborgere på feriereiser med en varighet på inntil 30 dager.
Du må imidlertid fylle ut et digitalt påmeldingsskjema tidligst 96 timer før avreise. Dette gjelder både utreisen og hjemreisen.
Linken til skjemaet finner du her: https://imuga.immigration.gov.mv/ethd
Det er viktig at du ved innreise kan presentere en returbillett eller en billett videre til en annen destinasjon, datert innen 30 dager etter ankomst til Maldivene.
I tillegg må du alltid ha penger til å dekke utgifter under oppholdet og et pass som er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Det anbefales også at du har minst 2 tomme sider i passet for stempler.
Hvordan skal jeg velge resort/øy?

Øyene på Maldivene er hver helt fantastiske, og med ca. 160 Private Island Resorts å velge mellom, så det er virkelig noe for enhver smak.

For å finne akkurat den øya som passer til de ønsker som dere har, er det viktig at dere definierer hva som er deres viktigste preferanser og forventninger til oppholdet.

Vil du kunne snorkle og dykke fra stranden? Vil du bo i en villa på stranden eller på påler over vannet? Hvor viktig er gode restaurant og evt. spa opplevelser for dere? Drømmer du om å svømme med hvalhaier eller djevelrokker? Er du til luksuriøs Robinson Crusoe-stil eller moderne beach vibes? Skal der være aktiviteter for barn? Vil du ha eget basseng? Ønsker dere å bo på mer enn ett resort i løpet av ferien? Og, vil dere ha alle måltider inkluderet på forhånd?

Deres ferie i Maldiverne blir kun vellykket dersom dere får akkurat det dere drømmer om. Med en god dialog om deres ønsker og forventninger, kan vi gi dere de beste forslag på akkurat de resorts som passer til den opplevelsen dere ønsker.

Kan vi kombinere to eller flere hoteller på samme reise?

Ja, det kan dere!

Å kombinere flere resorter er en flott måte å oppleve hvor ulike hotellene i faktisk er. Alt fra estetikk, fasiliteter, øyene og den generelle atmosfæren er unik på hvert eneste hotell. Det er derfor absolutt noe vi oppfordrer til hvis du skal reise i minst 10 dager.

En fordel kan også være å avslutte på et hotell som ligger i båtavstand hvis du har en sen hjemreise fra Malé – og på denne måten optimalisere tiden dere får i Maldivene.

Hvis dere kombinerer to eller flere resorts skal dere være forberedt på at det vil kræve ekstra tid med transport fra det ene hotellet til det neste, da man typisk må tilbake til lufthavnen for så å reise videre ud til det neste resort derfra. Der vil derfor også være ekstra utgifter forbundet med det å kombinere to eller flere resorts.

Av og til kan det være mulig å få transfer med enten sjøfly eller båt direkte mellom to resorts, hvis det er «cluster islands» (ligger i samme lagune eller har samme eier).

Vi vet naturligvis akkurat hvilke resorts som gir best mening å kombinere, så ta kontakt oss gjerne for tilbud på akkurat det dere drømmer om.

Må vi ha All Inclusive?

Det er et spørsmål vi får veldig ofte.

Det er absolutt ikke nødvendig å ha All Inclusive. Faktisk risikerer du å gå glipp av resorter og øyer som ellers ville passet perfekt til deres individuelle ønsker, da flere av de beste resortene ikke nødvendigvis tilbyr muligheten til å få All Inclusive inkludert.
Det er selvfølgelig en frihet forbundet med å ha All Inclusive og det å vite at du faktisk kan reise uten å måtte bruke en krone ekstra. Det er imidlertid viktig å vite at innholdet i All Inclusive-pakkene varierer mye fra resort til resort. Ofte har hotellene også flere All Inclusive-pakker som du kan velge mellom. Mens noen resorts har en All Inclusive-pakke som inkluderer alle måltider i samme bufférestaurant (hvor de er flinke til å variere utvalget) samt drikkevarer hele dagen i barene, er det andre resorts som tilbyr noen virkelig omfattende Premium All Inclusive-pakker der du både kan benytte deg av flere restauranter, har minibar inkludert, utflukter, spa-behandlinger osv. Så alt avhenger av hva dere har behov for, ønsker og hva budsjettet tillater.
For det kan ikke til å stikke under en stol at det også er en kostnad forbundet med det å få alt inkludert hjemmefra, og det derfor ikke er alltid det lønner seg sammenlignet med hotellene som for eksempel inkluderer halvpensjon eller helpensjon. Det avhenger av deres individuelle ønsker og hva dere forventer å konsumere på reisen. Hvis dere drikker lite eller ingen alkohol, eller er ekte foodies som setter pris på de bedre A la Carte-restaurantene på hotellet (som vanligvis ikke er inkludert i All Inclusive), så gir det ofte bedre mening å velge et bedre hotell der du kun har frokost, halv- eller helpensjon inkludert hjemmefra.
Velger du et hotell hvor du ikke har All Inclusive inkludert, er det i vår optikk ingen grunn til å bekymre seg for at hele feriebudsjettet sprekker. Det finnes naturligvis resorts i flere ulike prisklasser, men prisene på måltider og drikkevarer er generelt på et nivå som tilsvarer å få en bedre lunsj eller en middag på en god restaurant i Danmark. Hvis du ønsker å se menyer fra hotellene, kan vi vanligvis også hjelpe deg med å skaffe disse så dere kan skape dere et overblikk før avreise.
Så kjenn etter om det er viktigst å vite reisebudsjettet på forhånd, eller om dere ønsker større frihet til å velge mellom bedre restaurantopplevelser enn det som typisk er inkludert på forhånd. Vi er helt sikre på at vi kan finne den rette løsningen på akkurat det dere ønsker.
Flyreisen til Maldivene

Det finnes ingen direkte rutefly mellom Norge og Maldivene. Det vil derfor kreve 1 mellomlanding underveis – av og til to.

Reisetid til Maldivene
Hvor lang tid det tar å fly til Maldivene fra norge avhenger av hvilken rute eller flyselskap du flyr med. Generelt skal man forvente en reisetid på 13-17 timer totalt.

Flyselskapene vi oftest anvender
De fleste av kundene våre flyr med Qatar Airways eller Emirates. Men Lufthansa, Austrian, Swiss og Turkish Airlines også flere gode forbindelser vi bruker.

Vi tar alltid utgangspunkt i de beste flyene vi kan finne til dere, der pris og reisetid til sammen utgjør best mulig verdi. Derfor kan det også variere hvilket flyselskap som er inkludert i reisetilbudet dere får.

Husk likevel at vi i Maldivia skreddersyr reisen din som du ønsker det. Dette inkluderer også flyselskapet du foretrekker å fly med.

Hvor kan jeg fly fra?
Oslo lufthavn, Gardermoen, er typisk der dere vil få de beste forbindelser fra, da det er flere ruter å velge mellom. Det finnes likvel flere gode fly fra både Stavanger, Kristiansand og Bergen også.

Hvis du vil starte eller avslutte reisen fra en annen flyplass, kan vi hjelpe deg med det også. Alt blir tilrettelagt som dere ønsker det.

Kombinasjon med andre reisemål

Maldiverne er et opplagt reisemål å kombinere med andre vakre reisemål.

Det kan f.eks. være en kombinasjon af storby og strandferie ved å stoppe noen dager i enten Dubai, Doha, Oman eller Istanbul. Vi anbefaler som regel å gjøre dette på hjemreisen (som typisk byr på litt lengere mellomlandinger) og dere vil kunne fylle kofferten etter shopping ved de lokale markedene.

Vi kan også hjelpe dere med å kombinere Maldivene med et spennende safari som vil by på helt nye inntrykk og fantastiske opplevelser.

Hos Maldivia er vi eksperter til å tenke kreative og finne unike løsninger for hver eneste reise, så ta en titt og hør mer om de mange spennende mulighetene.

Kommer vi til å kjede oss Maldivene?

Maldivene har fått et ufortjent rykte om at det kun er et reisemål for nyforelskede og honeymooners. Det er så innmari mye mer! Wow opplevelsene står bokstavelig talt i kø og venter på både store som små.

Legg fra deg ideen om å bli rastløs og gled deg i stedet til å seile i solnedgangen omgitt av lekne delfiner, se film under stjernehimmelen, gi deg hen til helbredende spabehandlinger, dykk eller ta på deg snorkel og betrakt allverdens fargerike fisker, haier, rokker og havskilpadder.

Hvis du er en vannhund kan du bo på resorts med surfing i verdensklasse, hoppe i en kajakk med glassbunn eller hva med å dra på utflukter til ubebodde øyer og sandbanker.. med vand´nscooter! Du kan også lære alt om den eventyrlige verden under havets overflate sammen med en marinebiolog – som du også kan plante nye koraller sammen med. Drømmer du om å svømme med hvalhaier og djevlerokker? Det er det selvfølgelig også mulighet for.

Hvis du er en foodie som setter pris på gastronomi på høyeste nivå, har du valgt riktig reisemål. I Maldivene er det flere resorts som har matlagingskurs sammen med noen av verdens mest anerkjente kokker. Eller hva med en romantisk middag i en restaurant under vann eller en drink på undervannsdiskotek?

Er du en landkrabbe så kommer du heller ikke til å kjede deg! Hva med å spille fotball sammen og mot de ansatte, volleyball, badminton eller et slag tennis på de de fineste banene du kan forestille deg? Enkelte hoteller har til og med jungle gym, løpestier og aktivitetsrum med allverdens spill, bøker og kreative aktiviteter.

HVis du ønske rå kunne lene deg helt tilbake og slappe helt av, kan du fornye både kropp og sjel med fantastiske spabehandlinger, terapeutiske hydro pools, dyrke yoga, meditasjon og pleie deg selv med næringsrike måltider på flere av våre utvalgte hoteller der holistisk velvære er i fokus.

Og du kan være helt rolig. Barna er de siste som kommer til å kjede seg! Her finnes nemlig noen av verdens mest innovative og kuleste barneklubber. Med aktiviteter for både de helt små og spennende underholdning for tenåringene.

Det er virkelig kun fantasien som setter grenser!

Hva bør vi gi i tips?

Det er først og fremst helt opp til deg om du ønsker å tipse.
I reisens pris inngår det allerede et obligatorisk service gebyr på 10% som bl.a. går til personalets ansatte.

Det er likevel mange bak kulissene og ettersom det er den ekstraordinære gode service i Maldivene som virkelig gjør inntrykk, der de ansatte alltid er genuint interessert i at dere får den beste ferien noen gang, så oppfordrer vi i Maldivia til å gi en ekstra påskjønning  alligevel til de personer som er med til å gjøre en ekstra forskjell på deres ferie.

Det er helt opp til dere å vurdere hvor mye, men det kan være en god ide å ha noen amerikanske dollar med på reisen til dette formål.

Været i Maldivene

Maldivene ligger like ved ekvator og er varmt året rundt med gjennomsnittstemperaturer på rundt 28-30 grader, uansett hvilken måned du reiser i. Det er en liten regntid fra midten av mai til midten av juli og igjen fra midten av november til midten av desember.

Perioden november til og med mars er den mest populære, da det statistisk sett faller minst nedbør i disse månedene. Denne populariteten gjør også at prisene er høyest i denne perioden.

Resten av året er været statistisk sett mer skiftende.
Du kan fint reise i perioden da temperaturene holder seg varme og aldri faller under 29 grader. Dette gjelder også vanntemperaturene, som ikke kommer under 28 grader. Det er litt større risiko for regn, men det er typisk et kraftig regnskyll som raskt forsvinner igjen. I tillegg regner det mest om natten når solen har gått ned. En stor fordel med å reise i denne perioden er at du generelt kan få noen gode kampanjer og rabatter. Med andre ord mer valuta for pengene.

Det er også viktig å huske på at været de siste årene har vist seg å være vanskelig å forutsi og ofte avviker fra den generelle statistikken. Dette gjelder over hele verden. Så i stedet for å la været bestemme når du skal reise til Maldivene, så reis når du føler for det, siden ingen vet hvordan været blir.

Maldivene er et sant paradis året rundt.

HIMMELSKE MALDIVEnE

 

Maldivene er en av de destinasjonene du bare må besøke minst én gang i livet. Uansett om du reiser alene, med din partner eller med hele familien, venter et turkis hav av opplevelser – bokstavelig talt.

Fra Sør-Ari Atollens hvalhaier til djevelrokker i Baa Atollen og lekne delfiner. Maldivene består av mer enn 20 forskjellige atoller spredt som perler over i hjertet av Det Indiske hav. Her venter avslapping, opplevelser og livslange minner.

KONTAKT MALDIVIA

Hvis du har spørsmål angående din reise eller du ikke finner det du leter etter, så er vi alltid klar til å hjelpe deg. Hver eneste dag - hele året.
Det er bare noe av det som kjennetegner Maldivia.

Send beskjed
TELEFON (KL. 10-22)

+47 23 96 51 71

EMAIL

hello@maldivia.no

Motta tilbud